TempSure - Újdonság a Milestone-tól


A TempSure a Milestone mikrohullámú készülékeibe beépíthető új szabályozástechnikai eszköz, amely jól szolgálhatja a minőségbiztosítást.
TempSure képernyőAlkalmazása az ugyancsak új Kvarc-rotor használata esetén, vagy a nyitott / Kjeldhal roncsolásnál teszi (szintén kvarc, vagy üveg-edényzet) lehetővé az egyes edények azonosítását.

Az edény a mikrohullámú roncsolóba való behelyezésekor az edényhely száma szerint lesz a minta nyilvántartva.
Az infravörös hőmérséklet-érzékelő az összes edény hőmérsékletét figyeli a roncsolás során. TempSure lényege, hogy minden-egyes roncsoló edény hőmérséklet-görbéje azonosítható.
Lehetőség van egy edényben a belső hőmérséklet közvetlen mérésére is, mint az a zárt edényzetekben szokásos.

Bármelyik szenzor jele lehet a vezérlő paraméter. A forgótányér 6 fordulatot meg percenként, így az infra-vörös érzékelő is ennyiszer méri meg az összes minta hőmérsékletét. Ha akármelyik minta hőmérséklete magasabb lenne az adott időponthoz megadott hőmérsékletnél (eltér a programozott felfűtési sebesség görbéjétől), a rendszer azonnal beavatkozik a hőmérséklet csökkentése érdekében.

hőmérséklet profil

Amint a grafikonon látszik, az ugyanazon minta négy különféle tömegű bemérése más-más hőmérséklet-profilt produkál a felfűtés során.
A hőntartáskor ezek a hőmérséklet-görbék mind „utolérik” egymást. A grafikon területe kinagyítható a görbék jobb szétválasztása érdekében. A fehér görbe a vak, míg a lila a QP szenzor (Quality Pressure, vagy külső nyomáskontrol-érzékelő) jele.

Milestone Ethos 1

A TempSure jóvoltából az analitikus visszajelzést kaphat minden-egyes edényről, hogy a minta valóban elérte-e és a megfelelő ideig tartotta a roncsolási hőmérsékletet.
Így pl. környezetvédelmi minták az EPA 3052-es módszer szerinti roncsolásakor az összes minta elérte a 180°C ±5 °C-os roncsolási hőmérsékletet, és tartotta is azt a szükséges 10 percig.

Az eszköz nem csak roncsoláskor, de mikrohullámú reakciók esetén is megfelelő visszaigazolást adhat arról, hogy reakció az előírt körülmények között ment végbe.
Természetesen a dokumentálás is megfelelő módon végezhető el: a készülék – az ETHOS 1 - vezérlője alkalmas a módszer és a lefuttatott programok eltárolására, valamint minta adatainak fogadására.
Nyomtató közvetlenül is csatlakoztatható a vezérlőhöz, de az opcionális EasyDoc PC-szoftverrel kihasználhatjuk a számítógép-nyújtotta egyéb szolgáltatásokat is.

További információért keresse meg munkatársainkat!
Labsystem Kft.