Ipari-kategóriás laboratóriumi autoklávok

Mindannyian tapasztaljuk a technikai fejlődés felgyorsulását, melynek érzékeltetésére talán a legegyszerűbb példa: a számítógépek tudásának robbanásszerű fejlődése. A kilencvenes évek elején még igen nagy szám volt egy 386-os gép, amelynek akkori ára megfelelt a most kapható legmagasabb tudású gép árának. A teljesítményeik közti különbséget ismerik… A laboratóriumi autoklávok esetére úgy lehet ezt lefordítani, hogy ez a technika gyakorlatilag évtizedekig alig változott. A gyártók kezdetben tisztán mechanikus megoldásokat alkalmaztak ezekben a berendezésekben. A laboratóriumok nem engedhették meg maguknak az ipari alkalmazásokhoz épített – általában igen nagyméretű – sok elektronikus alkatrészt is tartalmazó, egyben nagyon drága készülékeket.

Amikor baj van a ”felhasználó” szemével

E lap legutóbbi számában megjelent ”Mikrohullámú berendezések a felhasználó szemével” című cikkre vagyok kénytelen reagálni. A cikk írója úgymond a ”felhasználó szemszögéből” ad tanácsot a mikrohullámú roncsolók iránt érdeklődőknek.
A pálya egy kissé megbillentve látszik, mert cikk azt sugallja, hogy az egyetlen üdvözítő megoldás csakis a nyitott roncsolás lehet. Itt konkrét paramétereket közöl az általa támogatott gyártmányt népszerűsítve. Ezt még talán el is lehetne fogadni, de azzal a mondatával, hogy ”zárt mikrohullámú berendezések alkalmazásának erőltetését tapasztaljuk egyes gyártók részéről” politikusi erényeket csillogtat. Úgy tesz, mintha az általa favorizált gyártó nem túlnyomó részben zárt berendezéseket adott volna el idáig, ugyanakkor a nyitott roncsolóval nem rendelkező gyártókat kedvezőtlen színben kívánja feltüntetni.

Nagyteljesítményű roncsoló rotorok: újdonság a Milestone-tól!

A Milestone legújabb fejlesztésű PRO típusjelzésű rotorjait az analitikai kémiai laboratóriumok legfrissebb követelményeit és a terület összes - a világon létező - biztonsági szempontjait szem előtt tartva alkotta meg szigorú minőségellenőrzési sorozatok mellett.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |